Curt Clemens levde bara i 36 år under förra hälften av förra seklet. Han dog 1947 i en olyckshändelse efter ett kort och stormigt liv, färgat av spritmissbruk och återkommande mental ohälsa. Sedan tidiga tonår var han helt hängiven sitt konstnärskap och bildkonsten. För honom var konsten själva meningen med livet. En tung och svår kamp under hela hans korta liv, med allt kortare harmoniska perioder, utmynnade i de allra vackraste bilder.
På denna hemsida kan Du lära känna Curt Clemens’ konst närmare. Du kan klicka Dig igenom bilder av ett flertal av hans finaste verk, mer information, fotografier och en film. En del av bilderna är dessvärre något förvrängda i färgsättningen och vissa verk, fotografier etc. är inte återgivna med allra högsta kvalitet. Jag beklagar detta och får skylla på bristande handlag med tekniken och arbete med förbättringar kommer att fortsätta. Naturligtvis är det enda riktiga att se konsten i verkligheten. Förhoppningsvis ska detta bli möjligt på någon utställning som inte ligger alltför långt in i framtiden.
Syftet med denna hemsida är att sprida information om Curt Clemens’ konstnärsskap. Curt Clemens var min far, en far som jag visserligen inte har något minne av men som jag fått många vackra tavlor av. Jag kan ibland känna att han inte längre uppmärksammas efter förtjänst och jag är därför mån om att göra den information jag har tillgänglig för en vidare krets. Det finns inget kommersiellt syfte med hemsidan, varför det inte här finns utrymme för informationsutbyte om köp, försäljning, priser, annonsering eller liknande.
Kompletterande information, bilder, frågor eller synpunkter är mycket välkomna i allmänhet rörande Curt Clemens eller för vidare utveckling av hemsidan. Ta i så fall gärna kontakt via e-post, se nedan.
Mikael Clemens